Dagens PS

Ledarkollen: M snubblar runt

Aftonbladet skriver om den borgerliga makthungern i dagens ledarkollen. På bilden syns moderatledaren Ulf Kristersson. (Foto: TT)
Aftonbladet skriver om den borgerliga makthungern i dagens ledarkollen. På bilden syns moderatledaren Ulf Kristersson. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 02 okt. 2018Publicerad: 02 okt. 2018

Dagens ledarkoll handlar om kapitalismen som klimatets vän, om Alliansen, om korsetter och om borgerlig makthunger.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Kapitalism räddar planeten

DI skriver en intressant artikel om att kapitalism faktiskt visst kan vara med och rädda miljön: “Aktiebolagslagen föreskriver att syftet är att ge vinst. Hållbarhet är inte syftet ur lagens perspektiv, utan är en av de faktorer man måste ta hänsyn till när man driver verksamheten. Miljölagar, jämställdhet och annat utgör en del av förutsättningarna.”

Expressen: Lägg ner Alliansen

Expressen vill avliva Alliansen: “Det har varit uppenbart under flera år att alliansen lever på lånad tid. Grälen har avlöst varandra. Oftast har de rört synen på SD, men trätorna har också handlat om annat såsom “gymnasieamnestin” för ensamkommande och försvarsminister Peter Hultqvists öde. Allt detta hade varit överkomligt om de borgerliga partierna hade haft en gemensam plan för att gripa makten. Men eftersom en sådan saknas finns inte heller förutsättningarna för en alliansregering.”

Osynliga kvinnliga korsetter

Socialdemokraten Veronica Palm skriver ledare för ETC.  I dag skriver hon om kvinnor och utseende: “Den retuscherade idealbilden suger kraft, tid och pengar, den begränsar våra liv också. Kvinnor i dag blir inte snörda så de svimmar så som överklassen för 150 år sedan, men vi bär ändå den osynliga korsetten allt för ofta.”

Borgerlig makthunger

ANNONS

Aftonbladet dissekerar borgerlig makthunger, utan att med ett ord nämna den andra sidans lika glupska hunger: “När man ser Moderaterna snubbla runt påminns man om talesättet att “Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.”. De tog ut segern i förskott och är nu rasande både på väljarna och på Centern och Liberalerna. Väljarna var oförskämda nog att ge de rödgröna fler röster och mittenpartierna vägrar lägga sig platt inför M:s strategi att ta stöd från SD.”

Dagen Snackis

Åldrandet. När jag var yngre trodde jag att den här inre figuren som är jag också skulle åldras. Men han är ju exakt likadan. Samtidigt förändras allt runt omkring honom. Det är en besynnerlig känsla.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS