Dagens PS

Ledarkollen: "SD – ett hot mot klimatet"

Aftonbladet skriver att SD är ett hot mot klimatet. (Foto:TT)
Aftonbladet skriver att SD är ett hot mot klimatet. (Foto:TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 21 aug. 2018Publicerad: 21 aug. 2018

Dagens ledarkollen handlar om extraskatter, varje barns rätt att drömma, försvarsministern och SD:s klimatpolitik. Och bisarra valfilmer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Värdelöst med extraskatter

DI skriver om Socialdemokraternas tankar på extraskatter: “Skattebaser som är internationellt konkurrensutsatta och lätta att planera bort är dåliga skattebaser. Sverige har handgripligen fått erfara detta. På 1980-talet infördes ”valpskatten”, en skatt på finansiella transaktioner. Handeln flyttade utomlands och skatten fick slopas några år senare.”

Varje barns rätt att drömma

Veronica PalmETC skriver om att valet bör handla om barnfattigdom: “Det är mycket som står på spel, inte minst möjligheten att på riktigt pressa tillbaka barnfattigdomen och ge vartenda barn rätten att drömma och nå sina drömmars mål. Kanske till och med nå längre än hen vågade drömma om. Om det handlar valet.”

Försvarsministern snackar pensioner

DN skriver om något jag själv tänkt på, varför Försvarsministern talar om pensionerna på valaffischerna: “Peter Hultqvist pryder just nu Socialdemokraternas valaffischer runt om i landet. Det är inte så konstigt – försvarsministern tillhör partiets populäraste företrädare. Lite märkligare är att budskapet som basuneras ut inte har något att göra med hans politikområde: Hultqvist försäkrar väljarna att S kan sköta pensionerna – inte försvaret.”

“SD ett hot mot klimatet”

ANNONS

Aftonbladet tillhör kanske inte nyansernas mästare men har en poäng när det gäller Sverigedemokraternas klimatpolitik. I en ledare med rubriken “SD är ett hot mot klimatet”, skriver tidningen: “Sverigedemokraternas klimatförnekelse gör dem unika bland Sveriges riksdagspartier. Som enda parti ifrågasätter de människans påverkan på klimatförändringarna. De är också ensamma om att ställa sig utanför riksdagens beslut om ett klimatpolitiskt ramverk, som innebär att Sverige ska strypa sina växthusgaser till atmosfären senast 2045.”

Dagens Snackis:

Partiernas valfilmer. Det är närmast bisarrt att se statsministern först beställa en korv med bröd för att sedan stå på huk i ett fält med en ambulanshelikopter bakom sig. Därefter är han på en skolgård och ser ut som en kamratstödjare i kostym. Vem gjorde den här filmen och varför?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS