I dag handlar ledarkollen om rasismen inom FI, tullarna mellan USA och EU, broschyren om vårt lands beredskap och folks oförmåga att begripa enkla förhållningsregler i extremvädret.

ANNONS

PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

DI ger Trump rätt

Di skriver om tullarna mellan EU och USA: ”Tullar löser inte sådana problem. Därtill behöver mindre obalanser inte vara dåliga – tvärtom. Likväl har Trump en poäng. Tyskland borde höja inhemska löner och investera i infrastruktur, precis som Sverige bör. Det skulle gynna den eftersatta hemmamarknaden. I längden skulle det också stärka det internationella handelssystemets ställning.”

Broschyren om beredskap – propagandaskrift?

ETC skriver att broschyren som skickats ut till alla svenska hushåll är en propagandaskrift: ”I själva verket är broschyren en propagandaskrift för något helt annat och det är då det börjar bli allvar, för det myndigheter skickar ut som unikt viktig information säger mycket om vilket samhällsklimat man vill skapa.Det stora hotet mot våra liv och vår demokrati är nämligen utländsk (läs rysk) militär som vill invadera och så dessa terrorister som vill… ja, terrorisera. Men det är ju inte sant.”

Låt bli att grilla!

GP är tydliga när det gäller folk som envisas med att grilla trots det extrema väderläget: ”Den som utsätter omgivningen för fara bör hållas ansvarig, och polisen intygar att så ska ske. Förbudet är inte symboliskt utan på riktigt. Personer som eldar kan dömas till böter eller rentav fängelse.”

Rasism inom FI

Expressen är tydliga när det gäller skandalen i FI där en riksdagskandidat uttryckt sig grovt antisemitiskt: ”Fi är den tydligaste antirasistiska rösten”, skrev partiet på sin Facebook-sida den 27 juni. Det förblir tomma ord så länge de har en clown som drömmer om ett judefritt Israel på sin riksdagslista.”

ANNONS
ANNONS

Dagens Snackis:

Den fruktansvärda tragedin i Grekland där runt 100 personer dött till följd av bränderna. Om inte detta är bevis på klimatförändringar så förstår inte jag vilka bevis som behövs.