Ledarkoll: Var står M i försvarsfrågan?

Uppdaterad: 20 juni 2018Publicerad: 20 juni 2018
Moderaterna behöver sätta ner foten i försvarsfrågan
Moderaterna behöver sätta ner foten i försvarsfrågan

Varje dag går Dagens PS igenom ett antal ledarsidor och redovisar det viktigaste.

ANNONS
ANNONS

Idag handlar det om försvaret, migration, landsbygden och Borås…

Var står M i försvarsfrågan?

DI skriver om Moderaterna och försvarsfrågan: “ÖB har gjort vad försvarsministern har sagt, men under ett slags protest om att det fattas pengar. Peter Hultqvist har ändå överprövat ÖB:s önskan om mer pengar och tillsatt en extern utredning som är klar efter midsommar. Även Moderaterna hänvisar till den. När den är klar är det viktigt att partier med regeringsbildningsambitioner ger besked om att försvaret kommer att backas upp nästa år. Inte minst M har skäl att vara extra noggranna efter en lång förtroendesvacka i försvarsfrågan.”

ANNONS
ANNONS

Är elever i buss lösningen på migrationens utmaningar?

GP svarar på DN:s förslag att sätta förortens elever på bussar till skolor i andra delar av de större städerna:

GP skriver: “Alla barn i Sverige har rätt till en bra utbildning som möjliggör klassresor. DN:s förslag att bussa elever från förorten kan inte runda att migrationens volymer har betydelse för utfallet i skolan. Den krassa demografiska frågan är hur stor invandring av barn till lågutbildade som svensk skola mäktar med att ge en fullgod utbildning?”

Hela Sverige ska leva

Jag älskar att ta del av landsortstidningarna. Idag skriver NSD om att hela landet ska leva: “I måndags invigde civilminister Ardalan Shekarabi (S) ett nytt statligt servicekontor i stadsdelen Angered i Göteborg och under tisdagen gjorde han samma sak i Jokkmokk. Shekarabis besök i ett invandrartätt miljonprogramområde i nordöstra Göteborg ena dagen och en glesbygdskommun i Norrbottens inland nästa dag säger mycket om den S-ledda regeringens ambitioner.Staten ska vara närvarande i hela landet. Även människor i små glesbygdskommuner och storstädernas förortsområden ska ha tillgång till god samhällsservice.”

Borås i centrum av allt

Ibland händer det att även de stora drakarna orkar lyfta blicken och rikta den ut i landet. Aftonbladet skriver om Borås: “Ärligt talat borde jag vara i Borås just nu. På något sätt är det nästan som verkligheten placerat orten som röstar som Sverige röstar mitt i den politiska debattens centrum.Kanske är det just det som händer när man väljer att bevaka politiken från marknivån ute i en kommun. De stora frågorna finns där, det är bara perspektivet som blir annorlunda.”

Dagens Snackis: Midsommar. Vårt lite tafatta lands längtan efter samlingspunkter fortsätter. 6 juni har blivit röd dag, Sveriges medverkan i VM lockar fram en nationell stolthet som är både vacker och inkluderande.

ANNONS
ANNONS