Medan Liberalernas partiledare stödjer Moderaternas misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S) så vill Centerpatiets Annie Lööf vänta tills granskningen är klar.

ANNONS

Det rapporterar Svenska Dagbladet. Uppdatering: I ett uttalande vid lunchtid på fredagen säger Annie Lööf att hon vill vänta med att ge sitt besked tills granskningen är klar. Dock är det nu klart att Sverigedemokraterna kommer att stödja misstroendeförklaringen, enligt Svd.

I går gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och officiellt misstroendeförklarade Annika Strandhäll (S). Nu får han stöd av Jan Björklund, partiledare för Liberalerna.

”Annika Strandhäll har agerat på ett sätt som är oförsvarbart. Hon sparkade en skicklig generaldirektör på grunder som var uppenbart valtaktiska”, säger Jan Björklund till Ekot under fredagsmorgonen.

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har meddelat att hennes parti står bakom misstroendeförklaringen, skriver Svd.

ANNONS
ANNONS

Bakgrunden till den här utvecklingen är att Annika Strandhäll, i egenskap av socialförsäkringsminister, sparkade Försäkringskassans dåvarande generaldirektör Ann-Marie Begler i april 2018 på grunder som av Björklund beskrivs som ”uppenbart valtaktiska”, enligt Ekot. Efter sparkandet av Begler så KU-anmäldes Strandhäll och regeringen.