Moderatledaren om nya supersiffrorna och jätterycket ifrån de rödgröna.

ANNONS

I Aftonbladet/Inizios mätning rycker allianspartierna ifrån de rödgröna – gapet är nu det största under mandatperioden med hela 5,1 procentenheter, skriver tidningen.

”Jag tycker att vi visar att Alliansen är tillbaka på banan igen”, säger M-ledaren Ulf Kristersson till AB, som konstaterar att Alliansen nu får totalt 42,5 procents väljarstöd.

”Jag brukar inte kommentera alla bra mätningar för jag vet att det även kommer sämre mätningar. Men det är klart att det är roligare när det går upp än när det går ner”, säger M-ledaren Ulf Kristersson.

Sedan han tog över som partiledare för Moderaterna har siffrorna gått konstant uppåt. Den här månaden är uppgången 0,5 procentenheter till 23,7 procent, enligt Aftonbladet, som uppger att även Kristdemokraterna och Liberalerna stiger, även om det sistnämnda partiet, L, fortfarande skulle hamna utanför riksdagen om det vore val i dag.

För Centern är siffrorna oförändrade i denna mätning. Men Annie Lööf är ändå glad över Alliansens ryck.

ANNONS
ANNONS

”Det är fantastiskt glädjande och det visar att många känner tilltro till Alliansen och den väg vi nu har framåt. Det känns skönt att kunna gå på lite julledighet och sedan starta upp valrörelsen i januari med ett sådant stöd”, säger hon i artikeln.

Så här fördelar sig väljarstödet i Aftonbladet/Inizios mätning:
V: 6,8 procent
S: 27,5
MP: 3,1
KD: 4,8
C: 10,1
L: 3,9
M: 23,7
SD: 15,9
Övriga: 2,6