I sitt jultal under onsdagen försvarar Ulf Kristersson (M) mötet med Jimme Åkesson (SD) förra veckan. Han hävdar bland annat att det inte ”funkar” att stänga ute partier från samtal och att det om brotten inte minskar finns risker för ”privat rättskipning”. 

ANNONS

Kritiken lät inte vänta på sig från regeringspartierna S och MP efter att Moderaternas ledare Ulf Kristersson träffade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson för samtal förra veckan.

Statsminister Stefan Löfven kallade till exempel mötet ”bottenlöst omoraliskt”.

I sitt jultal innan lunch på onsdagen försvarar Ulf Kristersson dock sina möten med Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt, skriver Dagens Industri:

”Att man vill utestänga två partier från alla samtal och alla beslut funkar helt enkelt inte”, säger han.

M är till synes eniga med V om att bromsa en höjd EU-avgift och delar åsikter om hur Arbetsförmedlingen bör förändras; något som M-ledaren tog upp under talet:

ANNONS
ANNONS

”Är man trygg i sina värderingar så har man inga problem med att ibland också tycka som andra. Det är viktigt för Sverige att den vuxna relationen till politik blir modern igen”, säger han enligt Dagens Industri.

M-ledaren säger även att S inte tar brottsligheten på allvar och att han ”på allvar vill varna” för att folk tar till ”privat rättskipning”. Detta skriver Svenska Dagbladet.