Kollektivtrafik slutar sprida Metro

Uppdaterad: 17 maj 2017Publicerad: 17 maj 2017
Nästa år är det slutläst av Metro i kollektivtrafiken i Göteborg. Avtalet är uppsagt. (Foto: TT)
Nästa år är det slutläst av Metro i kollektivtrafiken i Göteborg. Avtalet är uppsagt. (Foto: TT)

“Vi har inte för avsikt att teckna ett nytt avtal”, säger vd:n Lars Backström för DN och berättar att gratistidningen riskerar att gå samma öde i Stockholms lokaltrafik, SL.

ANNONS
ANNONS

Bakgrunden är att flera partier reagerat på finansmannen Mats Qvibergs intervju med utpekade högerpopulistiska Nyheter Idag, som DagensPS även uppmärksammat, och att Custos vd Christen Ager-Hanssen, Metros styrelseordförande, i samband med det uttryckte att Metro kan tänka sig samarbeta med Nyheter Idag.

Nu säger Christen Ager-Hanssen så här till Dagens Nyheter, apropå att kollektivtrafiken i Göteborg inte tecknar något nytt avtal med Metro:

“Om politiker har lust att kapitalisera på situationen, då är det deras val. Vi kan bara förhålla oss till det avtal vi har. Vi ser inte att det finns någon grund för att bryta avtalet”.

Lars Bäckström, som alltså är vd på Västtrafik, berättar för tidningen att det fanns ett beslut att avsluta avtalet med Metro redan innan Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen kom in i bilden.

“Det är uppsagt från Metros sida. Som jag förstår det sades avtalet upp i syfte att omförhandlas och på så sätt generera bättre ekonomiskt utfall för Metro. Men det kom i en bra tid även för oss. Det är dags att se över vårt förhållande och vilken information vi ger våra resenärer”.

Från och med nästa år kommer göteborgarna som färdas i kollektivtrafiken inte att kunna läsa Metro. Lars Bäckström förklarar att han tycker att de uttalanden som Metros nya ägare gjort är “olämpliga och märkliga”.

Enligt Metros ordförande Christen Ager-Hanssen kommer inte Västtrafiks uppsagda avtal med Metro från med årsskiftet att få någon nämnvärd påverkan på Metro, han menar att tidningen alltid hittar ett bra sätt att distribuera sig på.

Mats Qviberg, som också är delägare i Metro, vill inte kommentera det avslutade avtalet med kollektivtrafiken i Göteborg över huvud taget, klargör han när DN når honom.

I en intervju i går, tisdag, med Svenska Dagbladet, som DagensPS delvis återgav, sade Qviberg att han kan komma att ge bort Metro om följetongen som nu pågår i medierna fortsätter.

I dag säger Mats Qviberg till DN att det var “ett skämt” och att folk saknar humor.

MISSA INTE: Mats Qviberg kan ge bort Metro  >

LÄS ÄVEN: TV4 bryter med Qviberg – anställda hoppar av  >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS