Dagens PS

Källor: Batra kan göra comeback

Dagens ledarkollen handlar i dag bland annat om Anna Kinberg Batras nya bok. (Foto: TT)
Dagens ledarkollen handlar i dag bland annat om Anna Kinberg Batras nya bok. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 05 sep. 2017Publicerad: 05 sep. 2017

Knappt har partiledarstolen svalnat innan Anna Kinberg Batra pekas ut på ny topposition.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ulf Kristersson ses som storfavorit att ta över som partiledare efter avgående Anna Kinberg Batra. Men med det blir hans egen position som ekonomipolitisk talesperson ledig och nu spekuleras det friskt om vem som kan komma att ta över.

Och enligt källor till Dagens Industri är det inte omöjligt att det blir fråga om en rockad i M-toppen. Anna Kinberg Batra – som själv tippades som just ekonomipolitisk talesperson innan hon blev partiledare – kan bli aktuell för en comeback, enligt Svend Dahl, statsvetare och chef för Liberala nyhetsbyrån.

”Svend Dahl bedömer att Mikael Odenberg såväl som Anna Kinberg Batra på ett års sikt kan vara aktuella för politisk comeback, inte minst på finansdepartementet i en eventuell ny M-ledd regering”, skriver Di.

Mest troligt är dock att antingen nuvarande arbetsmarknadspolitiska talespersonen, Elisabeth Svantesson, eller M-veteranen Mikael Odenberg tar över platsen, skriver tidningen. Även Jesper Algren, Moderaternas chefsekonom, samt Laura Tham, budgetchef på partilkansliet, pekas ut som möjliga kandidater.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS