Dagens PS

Trump stäms för korruption

(Foto: TT)
(Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 12 juni 2017Publicerad: 12 juni 2017

Åklagare från amerikanska delstaterna Maryland och District of Columbia planerar att lämna in en stämningsansökan om korruption mot USA:s president Donald Trump på måndagen, rapporterar Washington Post. Enligt tidningen är det den första i sitt slag där en statlig enhet går in och stämmer presidenten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Donald Trump anklagas för att ha brutit mot antikorruptionsklausuler i konstitutionen när han mottagit miljontals dollar i ersättning från utländska regeringar sedan han flyttade in i Vita huset. Det trots att han tidigare deklarerat att han lämnat över makten i sina privata affärsverksamheter till sin son för att förhindra intressekonflikter. Ett exempel som nämns är att presidenten tagit emot internationella gäster på det egna Trump International Hotel.

De två åklagarna Karl A. Racine och Brian E. Frosh planerar att kräva ut ”The Donalds” skattedeklaration för att kunna kartlägga vidden av hans affärer, berättar Frosh för Washington Post.

”Vi lägger oss i eftersom kongressen verkar ovillig att sköta kontrollen och balansen /…/ Vi tar det till domstol eftersom presidenten inte vidtagit åtgärder för att separera sig själv från sina affärsintressen.”

MISSA INTE: Orakel som spådde valet: Trump kommer avsättas  >

LÄS ÄVEN: Oddsen rasar om Trumps avgång  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS