Medan Vladimir Putins popularitet ökar i Ryssland går det åt motsatt håll för landets premiärminister Dmitirj Medvedev. Den sistnämnda är måltavlan i oppostiutionsledaren Aleksej Navalnyj senaste kampanj och den mångårige regeringenschefen har blivit symbol för landets korruption och centralt är ett påstått undangömt imperium värt miljarder, skriver Svenska Dagbladets Maria Georgieva och hänvisar till helgens stora demonstrationer som samlade över 100.000 människor i 90 städer.

ANNONS

Samtidigt skröt Medvedev om en härlig dag i skidbacken i sociala medier.

”Han åkte skidor medan de största regeringskritiska demonstrationerna, sedan protesterna för fria val 2011-2012, rasade”, skriver SvD-reportern.

Exakt hur stor premiärministerns hemliga förmögenhet är är oklart men enligt den rapport som Navalnyj nyligen publicerade handlar det om undangömda miljardbelopp i rubel i form av palats, lyxbåtar och vingårdar samt ett eget affärsimperium. I ett avslöjande från tidningen Novaja Gazeta på onsdagen ska Medvedev även ha kopplats till hemliga fonder där välgörenhetsmiljarder inte ska ha redovisats på rätt sätt, skriver Svenskan.

Dmitirj Medvedev har inte kommenterat varken Aleksej Navalnyjs eller Novaja Gazetas uppgifter.

MISSA INTE: Svenskdoldis enorma pröjs: ”Utom tävlan” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Svensk miljardär säljer stora innehav i Ryssland [DagensPS.se] >