Ingen utredning av Winberg om förtal

Uppdaterad: 23 maj 2019Publicerad: 23 maj 2019
kristina-winberg-förtal
Åklagarmyndigheten har gett besked om förundersökning mot Peter Lundgren om sexuellt ofredande. SD-toppen svarade med att motanmäla Kristina Winberg för förtal. (Foto: TT)

Tidigare i dag rapporterades det att en förundersökning mot Kristina Winberg för förtal skulle inledas. Nu kommer uppgifter att den informationen var felaktig.

ANNONS
ANNONS

”I nuläget finns ingen förundersökning om förtal av EU-parlamentariker. Ingen anmälan har heller ännu inkommit till Särskilda åklagarkammaren”, meddelar Åklagarmyndigheten.

I går rapporterade Dagens Nyheter om att en förundersökning mot Peter Lundgren inletts. Tidigare i dag skrev tidningen att åklagare Maria Sterup gett beskedet att hon även inlett förundersökning om förtal mot Peter Lundgren sedan en motanmälan lämnats in. Nu backar Åklagarmyndigheten.

Kristina Winberg har tidigare sagt att hon inte läkt några uppgifter till media, utan att hennes mobiltelefon stulits under en resa och att någon sedan fått tag i den, enligt DN. Hon säger att bevis finns för att styrka hennes uttalande, bland annat försäkringsdokument och en polisanmälan.

“Jag tycker allting är jättejobbigt. Jag har bara hållit mig till sanningen och gör man det har man väl inte gjort något fel. Jag begriper inte av vilken anledning jag skulle bli anmäld för förtal”, säger hon till Dagens Nyheter.

LÄS ÄVEN: Efter avslöjandet: Winberg fick sparken via mejl >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS