Dagens PS

Batra om skräcken: "Ska jag dö nu?"

M-ledaren Anna Kinberg Batra i en öppenhjärtig intervju i Expressen. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 28 dec. 2016Publicerad: 28 dec. 2016

DagensPS.se har tidigare skrivit om att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talade ut om sorgen i en intervju med Expressens Niklas Svensson. Och på onsdagen är det dags för Moderaternas Anna Kinberg Batra (som backar mest av alla partiledare i Aftonbladets senaste mätning, vilket vi skrev om häromdagen.)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artikeln inleds med en traumatisk händelse som kommit att forma M-ledarens liv, berättar hon. Efter att hon och maken David försökt bli med barn i fyra år drabbades hon av en blodpropp sex månader in i graviditeten, under en konferens på Åland.

“Det var väldigt dramatiskt när jag åkte in till sjukhus. Jag visste inte vad som hade hänt. Man tänker: Ska jag dö nu? Ska ungen dö nu? Vad händer? Det var helt livsavgörande”, säger hon till Expressen.

Batra berättar att händelsen format henne på djupet och skapat “ett före och ett efter” där hon i dag prioriterar barn och familj före karriären i alla lägen.

Vidare kommenterar M-ledaren partiets svaga siffor på 22,8 procent i senaste partisympatiundersökningen från SCB. Batra tror att Moderaterna har mycket kvar att bevisa för väljarna som hon menar är missnöjda med både regeringen och det egna partiet.

“Det är mitt jobb att ta fram bättre lösningar än vad vi hade förut, annars förtjänar vi ju inte att vinna valet”, säger hon men slår ifrån sig kritiken att partiets invandringspolitik skulle ha formats av Sverigedemokraternas framgångar.

MISSA INTE: Batra statsminister? Här är SD:s krav  >

LÄS ÄVEN: SD ska hjälpa M fälla regeringen  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS