Ingen gräddfil för Stockholm, är finansministern tuffa besked till huvudstadens finansborgarråd.

ANNONS

SvD berättar att Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholm, kräver mer pengar från staten för bland annat ökade kostnader för ordningsvakter och migration.

Jerlmyr anser att staten skyfflat över på tok för höga kostnader på kommunerna och vill ha kompensation.

Men finansminister Magdalena Anderssons (S) besked är att Stockholm inte kan ”räkna med någon gräddfil”. Andersson passar även på att ge en känga till Anna König Jerlmyr:

”Hon inledde ju mandatperioden med att sänka skatten i Stockholm. Att sedan komma till mig och be om mer känns väldigt bakvänt”, säger Magdalena Andersson, enligt artikeln.

Stockholm har i dag en av landets lägsta skattesatser sedan den blågröna majoriteten sänkte skatten med 16 öre efter valet. Stockholms har för närvarande en skattesats på 29,82 kronor per intjänad hundralapp, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat har Jonas Sjöstedt, som lämnar posten som ledare för Vänsterpartiet i samband med partikongressen i maj, hotat regeringen att förhandla med Moderaterna och Kristdemokraterna om hans krav på minst tio nya miljarder i statsbidrag till kommuner och regioner inte får gehör.

I går kunde vi även rapportera att Finansdepartementet tvingas revidera sin tidigare BNP-prognos rejält, samtidigt som arbetslösheten ser ut att stiga mer än beräknat.