”Jag tycker det är märkligt”, säger Dan Olofsson.

ANNONS

Han kan inte förstå att allianspartierna saknat en gemensam strategi för att ta makten i Sverige.

I likhet med Antonia Ax:son Johnson har Dan Olofsson gått ut tidigare i Dagens Industri och krävt att alliansen bildar regering med stöd av SD.

Nu har som bekant moderatledaren Ulf Kristersson gett upp försöken att få till stånd en regering och Stefan Löfven (S) har deklarerat för talmannen att han i stället tar över rollen för att sondera regeringsmöjligheterna.

Dan Olofssons besvikelse riktar sig i första hand mot Centern och Liberalerna, som tidigare fällde Löfven med stöd av Sverigedemokraterna men nu avvisar tanken på att styra landet med SD:s stöd. Att alliansen inte haft en taktik för hur makten ska vinnas förvånar den kände entreprenören mycket.

”Vi har fått ett valresultat som stämmer överens med hur det har sett ut i opinionen väldigt länge, och som inte borde överraska någon. Jag tycker det är mycket märkligt att man inte tänkt igenom det hela”, säger Dan Olofsson till Di.

ANNONS
ANNONS

Han slår också fast att det kontakt- och samtalsförbud som partierna har mot SD inte är hållbart och menar att diskussioner måste föras med alla partier.

Om C och L släpper fram en S-regering är det ett väljarsvek, då har partierna ”ägnat sig åt falsk marknadsföring i hela valrörelsen”, resonerar Dan Olofsson i Di.