Dagens PS

Åkesson: "Vi vill avsätta alla ministrar"

jimmie-åkesson-sd-stöd
Jimmie Åkesson. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 21 nov. 2019Publicerad: 21 nov. 2019

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

“Om regeringen inte gör någonting kommer vi ta kontakt med Moderaterna och föreslå att vi väcker misstroende mot Eva Nordmark”, säger partiledare Jonas Sjöstedt (V), enligt SVT.

Nu får partiet oväntat medhåll från Sverigedemokraterna.

”Vi vill avsätta alla ministrar som går att avsätta i den här regeringen, så det är mycket sannolikt att vi hakar på en sådan eventuellt misstroendeomröstning”, säger partiledare Jimmie Åkesson (SD), enligt Dagens Industri.

Även Moderaterna kan tänka sig att samarbete med Vänsterpartiet i frågan om ifall ett misstroende ska väckas. Partiets gruppledare Tobias Billström säger enligt SVT att man kommer att överväga frågan om ett misstroende mycket noga, och att man “naturligtvis” är redo att föra diskussioner med alla partier i riksdagen om olika lösningar.

M och V står långt ifrån varandra i sin syn på verksamheten, men är överens om att reformen är illa genomförd, heter det enligt artikeln.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS