Dagens PS

Oxx storsatsar på AI-lösningar med ny miljardfond

oxx
Oxx tror starkt på den europeiska techsektorn – särskilt på AI-lösningar. (Foto: Pixabay)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 30 nov. 2023Publicerad: 30 nov. 2023

Så mycket mer har riskkapitalbolaget Oxx lyckats samla in än för tre år sedan – flera nya investerare har anslutit.

ANNONS
ANNONS

Riskkapitalbolaget Oxx har samlat in 190 miljoner dollar, knappt 2 miljarder kronor, till sin andra fond som ska stödja europeiska tillväxtbolag inom SaaS-sektorn. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Svenska ad tech-bolaget Funnel, brittiska bostadsuthyrningstjänsten Goodlord och franska API-plattformen Gravitee är några av bolagen som finns representerade i Oxx portfölj, skriver Dagens Industri.

Fonden backas också av flera statliga aktörer, bland annat svenska Saminvest och norska Argentum. Det insamlade kapitalet är 40 procent mer jämfört med Oxx första fond, som i början på 2020 stängdes på 130 miljoner dollar.

Läs mer: Ny studie: ETF:er skakar om börsen – Dagens PS

Växande marknad för AI-lösningar

AI ses som den drivande kraften bakom mjukvaruutvecklingens stora förändringar, med en växande marknad för leverantörer av mjukvara som prenumerationsmodell med just AI-baserade lösningar.

Tack vare ökad digitalisering och talangmobilitet anser Oxx också att den europeiska tech-sektorn är särskilt lovande för investeringar.

”Detta, tillsammans med den fundamentala inverkan AI har, är anledningar att tro att vi bara är i början av den europeiska SaaS-boomen”, säger Oxx grundare och Investor-veteranen Mikael Johnsson.

ANNONS

Läs mer: Bli en börsvinnare – rata Kinas aktiemarknad – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS