Den kände oljehandlaren Pierre Andurand är en av de största förlorarna bland hedgefonder i år, rapporterar Bloomberg. Som en följd av raset för råvaror och oljan är hans hedgefond ned 40 procent i år.

ANNONS

Andurand Commodities Discretionary Enhanced Fund har förlorat stort i mars när oljepriset rasat, säger personer med insyn till Bloomberg. Raset uppges ligga på 23 procent för mars och 40 procent hittills i år.

Oljepriset är ned 15 procent i år och handlades i förra veckan på de lägsta nivåerna sedan i september 2021. Brentolja, det internationella riktmärket, handlades så lågt som 71,40 dollar per fat på fredagen.

Den hyllade franske hedgefondförvaltaren Pierre Andurand har tidigare förutspått att oljepriset skulle stiga över 140 dollar per fat i år – en prognos som hittills visat sig var rätt så sned. Men Andurand säger att det senaste fallet inte är uppbackat av fundamenta, och alla indikatorer han använder sig av tyder på en kommande uppgång.

Förlusterna i år räcker för att radera alla fjolårets vinster. Hans fond steg med 154 procent 2020, 87 procent 2021 och 59 procent 2022.

En talesperson för Andurand Capital Management, som förvaltar totalt 1,4 miljarder dollar, avböjde att kommentera, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Oljepriset störtdyker efter SVB-kollapsen [Dagens PS]