Några av världens största hedgefonder har byggt upp stora positioner i det svenska tobaksbolaget Swedish Match – de vill ha ett högre bud från tobaksjätten Phillip Morris. 

ANNONS

Affärsvärlden och Finwire rapporterar att Davidson Kempner Capital Management, HBK Capital Management, DE Shaw & Co, Farallon Capital Management, Pentwater Capital Management och Elliott Management finns bland de hedgefonder som köpt på sig aktier i Swedish Match.

Det svenska tobaksbolaget mottog i maj ett bud från den internationella tobaksjätten Phillip Morris på 106 kronor per aktie, och krävde att 90 procent av aktieägarna accepterar budet för att det ska gå igenom. Bolagets aktiekurs vid stängning på torsdagen var 109,55 kronor, vilket talar för att investerare tror att budet kommer att höjas, skriver Affärsvärlden.

Även den svenska fonden Protean som äger 400 000 aktier i Swedish Match tackade nej till budet tidigare i veckan.

”Vi skulle kunna argumentera tills korna kommer hem om tillväxttakten och vilka marginaler Zyn och andra produkter kommer att leverera kommande år. Vi tror dock att våra gissningsestimat är resonabla, men de kan slå rejält både uppåt och neråt. Poängen är dock att bolagets potential långsiktigt inte reflekteras av detta bud”, skriver fondbolagets vd Pontus Dackmo i ett brev till partners.

”Kortsiktigt så kan priset falla om Philip Morris drar sig ur, men vi ser det i så fall som ett köptillfälle för långsiktiga investerare”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Aktivistinvesterare köper i Swedish Match – kan stoppa bud [Dagens PS]