Bakgrunden är åtalen i pensionshärvan, skriver Dina Pengar i Expressen.

ANNONS

”Processerna kommer att ta flera år”, säger Ernstberger själv, enligt tidningen, som tagit del av de första åtalen i härvan, som nu blivit offentliga.

Alexander Ernstberger och tre av hans kollegor är misstänkta för mutbrott, det rör sig om 100 miljoner kronor i samband med en affär 2012 mellan Allras föregångare, Svensk Fondservice och kapitalförvaltningsbolaget Oak Capital.

Enligt åklagaren fick Alexander Ernstberger och en kompanjon 50 miljoner var i muta, vilket båda förnekar, framgår det i artikeln.

”Det har inte begåtts några fel, det har jag sagt hela tiden. Det som är bakgrunden till stämningsansökan är en åklagare som är extremt tes-driven. Han har i princip inte ruckat en millimeter på de påståenden han först framförde. Han har varit totalt ointresserad av att lyssna på hur saker och ting fungerar”, säger Alexander Ernstberger medan åklagaren Thomas Hertz deklarerar att han är ”nöjd” och att det är ett ”väldokumenterat” mål.

Enligt artikeln utgår emellertid Alexander Ernstberger från att han bli frikänd och rentvådd i rättegången, som väntas dra igång i vår.

Om han fälls för grovt mutbrott, som han står åtalad för, riskerar han sex års fängelse, skriver Dina Pengar.

”Jättetråkigt att det livsverk som man byggt upp slås i bitar. Även om man vissa stunder skulle vilja börja med något annat så är man fast i Allra”, säger Alexander Ernstberger, som tidningen träffar på Allras kontor på Sveavägen i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Han satt häktad i härvan i sju veckor, men han är inte nedslagen utan klargör att han ”ser optimistiskt på framtiden”, och att han skulle dömas till fängelse tror Ernstberger inte alls på, ”det finns inte på kartan”.

Läs även: Fondskandalen: ”Klart att det är spektakulärt” [DagensPS.se] >