Teslas vd Elon Musk twittrar att betalningar med bitcoin vid köp av Teslabilar nu stoppas – av miljöskäl. ”Vi är oroade”.

ANNONS

Kopplingen mellan kryptovalutan bitcoin och utsläppen av fossila bränslen bekymrar Teslabossen, som nu meddelar på Twitter att det inte längre går att betala med bitcoin vid köp av Teslas bilar.

”Vi är oroade över den snabbt ökande användningen av fossila bränslen vid utvinning av och transaktioner med Bitcoin, speciellt kol som ger de värsta utsläppen av alla slags bränslen”, skriver Musk, uppger TT-Reuters i en artikel på bland annat SvD.se.

Musk tror att kryptovalutor har framtiden för sig, men inte till priset av att miljön tar stryk, framhåller serieentreprenören och Teslas vd och grundare.

Tesla har tankat bitcoin men kommer enligt Musk inte använda kryptovalutan förrän miljön är mer säkrad i samband med utvinningen.

Bitcoinaktien rasade efter Musks Twitter-utspel, uppger TT-Reuters och Di.se skriver på torsdagsförmiddagen att u-svängen slår tillbaka mot Tesla med en ”miljardsmäll”.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om Musks bitcoin-stopp på The Wall Street Journal (obs, inloggning krävs).

Läs även: Tre av fyra proffs: Bitcoin är en bubbla [DagensPS.se] »