Svenska elbolaget Tibber expanderar nu till nya länder. Målet för 2020 är att fyrdubbla omsättningen och lansera i Frankrike och Spanien. Norske hotellmagnaten Petter Stordalen har investerat i appen i flera rundor. 

ANNONS

Di Digital skriver att Tibber, som har svenska och norska grundare, ska expandera utanför Skandinavien och Tyskland till Frankrike, Nederländerna och Spanien.

Företaget, som hjälper kunder att spara pengar på el, fyrdubblade sin omsättning 2019 och planen är att göra en liknande ökning 2020. Därmed spränger man miljardvallen i omsättning.

”Vi växte med 50 procent under första kvartalet och räknar med att ha dubblat omsättningen till första halvåret. Elpriserna är dock en förutsättning där”, säger en av grundarna Edgeir Vårdal Aksnes till Di Digital.

Stordalen har investerat miljoner

Tibbers affärsidé går ut på att kunder betalar en fast abonnemangssumma, varpå appen hittar den billigaste miljövänliga elen från olika producenter. Företaget säljer även elbilsladdare som analyserar när elpriset är som lägst.

Petter Stordalen har investerat i företaget sedan 2017. Någon exakt summa över hur mycket pengar han har tillfört är inte känd, men i mars 2019 låg den på 15 miljoner norska kronor, skriver Di.se.

ANNONS
ANNONS

Tibber har kontor över hela världen och hade under onsdagen 27 maj ett lanseringsevent i Oslo där de bland annat presenterade en ny logotype.

Läs mer: Svenska sparappen siktar på Asien i nytt samarbete [Dagens PS]