Dagens PS

Storbanken UBS: "Glöm krypto – satsa på fintech"

UBS fintech
Storbanken UBS rekommenderar att skippa krypto och satsa på fintech i stället. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 30 juni 2021Publicerad: 30 juni 2021

UBS rekommenderar investerare att släppa tanken på spekulativa kryptovalutor och i stället lägga pengarna på fintech.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den schweiziska storbanken UBS gillar inte bitcoin och andra kryptovalutor. Banken beskriver krypto som en “spekulationsmarknad”, och uppmanar investerare att hitta alternativ.

“Vi har länge varnat för att en förskjutning av investerarnas stämningsläge eller nedslag av reglerande myndigheter kan spräcka bubbelliknande kryptomarknader”, skriver banken i en analys som släpptes på måndagen, enligt CNBC.

“Bör undvika kryptospekulation”

“Vi tror att investerare bör undvika kryptospekulation och överväga riskjusterad avkastning innan de köper alternativa tillgångar.”

UBS rekommenderar den som vill satsa på digitala tillgångar att i stället investera i fintech-sektorn:

“Investerare som letar efter exponering för digitala betalningstillgångar kan överväga fintech istället, som vi förväntar oss  drar nytta av strukturell tillväxt.”

Bröder försvann med 3,6 miljarder

De pekar på att världens största kryptobörs Binance i dagarna förbjudits i Storbritannien. Banken lyfter också fram fallet kring Africrypt i Sydafrika, där två bröder har försvunnit tillsammans med 3,6 miljarder dollar, som ett exempel på varför investeringar i kryptovalutor är farliga investeringar.

ANNONS

“Även om pandemin kan säkerställa att ekonomiskt bortträngning fortsätter, tror vi att kryptospekulationer medför sina egna risker för ditt välstånd”, skriver banken.

Läs mer: Världens största kryptobörs förbjuds i Storbritannien

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS