Dagens PS

Ronaldo kan få böta 1 miljard dollar för kryptoreklam

Ronaldo
Ronaldos reklamsamarbete med Binance kan komma att kosta fotbollsstjärnan dyrt. (Foto: TT)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 30 nov. 2023Publicerad: 30 nov. 2023

Fotbollsstjärnan gav sitt stöd till Binance kryptovaluta – ett år senare är hans NFT-samling värd knappt något alls.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Portugisiske fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo kan tvingas betala skadestånd på över 1 miljard dollar på grund av sin medverkan i marknadsföringen av världens största kryptovalutabörs, rapporterar BBC.

I fjol annonserade Binance ut sin första “CR7”-samling av NFT:er i samarbete med Ronaldo. NFT:er är digitala tillgångar som ska fungera som ägarbevis online och betalas ofta med kryptovalutor.

Förra årets hajp kring NFT:er fick många att tro att de skulle bli värda jättesummor – istället har bubblan fullkomligt spruckit, vilket Dagens PS har rapporterat om.

Förlorat 77 gånger värdet

Ronaldo hävdade att NFT:erna skulle belöna fansen för deras långa stöd. Den billigaste NFT:n gick för 77 dollar – ett år senare är den värd 1 dollar.

Nu beskyller ett gäng investerare i USA Ronaldo för att ha lockat sparare till förlustaffärer genom att spendera pengar på Binance BNB-kryptovaluta.

Läs mer: Binance erkänner brott – hjälpt Hamas – Dagens PS

Problemet större än Ronaldo

ANNONS

I USA räknas sådana tillgångar som oregistrerade värdepapper. Därför måste kändisar som Ronaldo enligt amerikansk lag vara transparenta med hur mycket de får betalt för att marknadsföra sådana.

Nigel Green, vd för konsultföretaget DeVere Group, menar att problemet är större än fotbollsstjärnan.

“Uppmärksamheten bör också riktas mot globala tillsynsmyndigheter som har varit långsamma med att etablera tydliga riktlinjer för det förändrade finansiella landskapet”, säger han.

Läs mer: Binance – investerare flyr efter kaoset – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS