Blockkedje- och betalningsföretaget Ripple Labs vill köpa tillgångar från kraschade kryptolångivaren Celsius Network, uppger CNBC.

ANNONS

Det är en talesperson för Ripple Labs som berättar om det potentiella intresset för att köpa tillgångar från kraschade Celsius, som i juni stoppade möjligheten för sina kunder att göra uttag med hänvisning till ”extrema marknadsförhållanden”.

Förra månaden ansökte Celsius Network, med säte i New Jersey, om konkurs i New York.

Enligt CNBC hade kryptolångivaren då ett underskott på 1,19 miljarder dollar i balansräkningen.

Privatägda Ripple Labs, som har sin bas i San Francisco och är i fejd med den amerikanska finansinspektionen SEC för oregistrerade värdepapperserbjudanden av kryptovalutan XRP, enligt CNBC, aviserar nu sitt intresse för Celsius tillgångar.

Det handlar alltså inte om att förvärva hela Celsius Networks konkursade verksamhet.

ANNONS
ANNONS

”Vi är intresserade av att lära oss om Celsius och dess tillgångar, och om några kan vara relevanta för vår verksamhet”, uppger talespersonen för Ripple Labs, som har fortsatt att växa när kryptovalutamarknaden i stort haft det tufft med stora ras i bitcoin och andra kryptovalutor i spåren av ränteoron.

Ripple Labs uppges ha lämnat in en ansökan till konkursdomstolen i New York i syfte att bli företrädda i det kommande konkursförfarandet kring Celsius Network.

Konkursdomstolen godkände Ripple Labs ansökan tidigare i veckan, framgår det.

Enligt CNBC uppgick Ripple Labs totala försäljning av kryptovalutan XRP, netto efter köp, till 408,9 miljoner dollar i andra kvartalet.

Det kan jämföras med en försäljning på 273,27 miljoner dollar under första kvartalet.

ANNONS
ANNONS

Allt enligt en rapport som företaget redovisade i juli.

Läs även: EQT föreslår kryptochef till styrelsen [Dagens PS]

Läs mer: Hot om konkurs ger kryptoinvesterare panik [Dagens PS]