Amerikanska myndigheten New York State Department of Financial Services (DFS) planerar att lansera nytt licenssystem som ska underlätta för kryptovalutor. Regelverket ska leda till att kryptobolag kan samarbeta med etablerade aktörer för att lättare få fäste i staden. 

ANNONS

Företagen som berörs är de som har New York-baserade affärslicensen Bitlicense, som eller har fått godkänt från amerikanska bankinstitutioner.

Licenssystemet är temporärt till utformningen och ska vara en sorts springbräda till en licensiering genom Bitlicense, skriver Fintech Futures.

”Delstaten New Yorks samarbete med DFS bygger vidare på guvernör Andrew Cuomos ansträngningar att stärka New Yorks ekonomi genom att skapa nya möjligheter inom vår high-tech-sektor”, säger SUNY:s (State of New York) kansler Kristina M. Johnson.

DFS:s föreståndare Linda Lacewell säger att initiativet kommer att hjälpa New Yorks ekonomi att komma ”tillbaka på fötterna”.

Implementeringen av licenssystemet BitLicense för sex år sedan var ett viktigt steg i New Yorks arbete med att etablera en betydande kryptovaluta-marknad i staten.

ANNONS
ANNONS

DFS skriver om initiativet i ett pressmeddelande.