Tre av fyra investerare satsar i krypto

Uppdaterad: 02 sep. 2021Publicerad: 01 sep. 2021
3 av 4 investerare har placeringar i Bitcoin.
3 av 4 investerare har placeringar i Bitcoin. (Foto: Unsplash)

Tre av fyra investerare har placeringar i kryptovalutor, visar en undersökning. 12 procent av de yngre investerarnas aktieportföljer består av kryptovaluta.

ANNONS
ANNONS

Siffrorna kommer från en undersökning gjord av Cryptovantage och visar att villigheten att satsa på kryptovalutor varierar mellan åldrarna. När 1 044 personer tillfrågades om sitt innehav framgick det att personer födda på 60- och 70-talen investerar enligt ett mer traditionellt mönster.

När så kallade “millennials” hade 12 procent av tillgångarna satsade i kryptovaluta var det bara 6 procent av personer i “generation X” som valde att satsa på det. 9,2 procent i generationen däremellan, så kallade “xelennials” sa att de hade investeringar i kryptovaluta, enligt Bitcoin.com.

Benägenheten att göra vinst på innehavet var lite mer jämnt – 71,5 av investerarna i generation X och 80,5 av millennials hade fått avkastning på sitt innehav.

Undersökningen visar också att bitcoin är den mest populära valutan i alla åldersgrupper, därefter kom ethereum för två av grupperna. Dogecoin är också populärt i alla åldersgrupper.

Huvuddelen av de tillfrågade svarade att de hade satsat på kryptovaluta av nyfikenhet. Men för en del var det också chanserna till snabb avkastning som lockade. Trots att de äldre investerarna tenderade att ha mindre kryptovaluta i sina portföljer var de mer benägna än yngre personer att uppfatta kryptovaluta en viktig del av framtiden.

Läs också:

Här är raketerna – tre snabbväxande kryptovalutor
Bitcoin har stigit fem veckor i rad

 

ANNONS
ANNONS