På onsdagen imploderade TerraUSD stablecoin och skapade panik på kryptomarknaden, men den har nu lugnat ned sig.

ANNONS

I spåren av TerraUSD:s och Luna tokens kollaps stoppade, startade om och stoppade Terraform Labs sin blockkedja. Utvecklare som arbetar med blockkedjan sade i en tweet att det andra stoppet gjordes för att de skulle kunna komma på en plan för att återskapa nätverket, det rapporterar Bloomberg.

Den algoritmiska kryptovalutan TerraUSD tappade och återfick inte sin koppling till den amerikanska dollarn och Luna token handlades till nära noll när det andra stoppet gjordes.

Återhämtat sig

Andra kryptovalutor började dock återhämta sig, Tether återhämtade sig från en tidigare minikrasch vilket lugnade marknadens oro för att problemet skulle sprida sig till den bredare marknaden.

Enligt Coinmarketcap.com återhämtade sig ApeCoin och steg med 35 procent på 24 timmar. Bitcoin handlades under tiden till över 30 000 dollar, nästan 300 673 kronor, efter att ha varit nere på cirka 25 000 dollar, knappt 250 561 kronor, dagen innan.

Försäljningen har avtagit

Det är en mycket mer positiv bild än den förödelse som drabbade kryptomarknaderna på onsdagen när TerraUSD kraschade och bitcoin tappade nästan 10 procent.

ANNONS
ANNONS

”Det faktum att Tether håller på att stabiliseras betyder att de marginalåterkall som ägde rum bleknar”, säger Matt Maley, marknadschef på Miller Tabak + Co, till Bloomgerg.

”Folk är fortfarande nervösa, men försäljningen har avtagit. Investerare kommer att vara nervösa i några dagar till, men ekvationen mellan utbud och efterfrågan har stabiliserats igen”, fortsätter han, skriver Bloomberg.

Följer oftast aktiemarknaden

Marknadsbevakare noterade att bitcoin som vanligtvis följer aktiemarknaden ökade på torsdagen när både Nasdaq och S&P 500 sjönk 0,2 respektive 0,1 procent.

USA:s finansminister Janet Yellen sade att Terras fall visar farorna med tokens som påstår sig vara knutna till den amerikanska dollarn, men menade att Terras implosion inte hotar den finansiella stabiliteten.

Liten ekonomisk betydelse

”Krypto har liten ekonomisk betydelse. Det är inte så många som äger mycket av det, säger Brian Nick till Bloomberg, han är investeringsstrateg på Nuveen.

ANNONS
ANNONS

Men han tillade att kryptomarknaden styrs av samma krafter som just nu påverkar aktier.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Förlorade allt över en natt i kryptokollaps [Dagens PS]