En av grundarna till kryptoföretaget Coinbase, miljardären Fred Ehrsam, har nu samlat in över 2,5 miljarder dollar till en ny kryptofond.

ANNONS

Forbes skriver att den kryptofokuserade investeringsfirman Paradigm annonserade i måndags att man samlat in rekordbeloppet 2,5 miljarder dollar för en ny kryptofond. Det överskrider det tidigare rekorder på 2,2 miljarder dollar som sattes av Silicon Valley-jätten Andreessen Horwitz tidigare i år.

Den nya fonden ska vid sidan av Paradigms flaggskeppsfond investera i kryptoföretag i alla olika stadier och på olika platser runt om i världen. Intresset överskred det förväntningarna med råge då Paradigm hade räknat med att samla ihop 1,5 miljarder dollar till sin kryptofond.

En marknad redo för investeringar

Företaget listar decentraliserade finanser som värderas till 100 miljarder dollar och blockchainappar som två områden som är redo för investeringar. Tekniken med blockchain är en decentraliserad och offentlig huvudbok som visar alla transaktioner.

Enligt Ehrsam själv finns det särskild tillväxtpotential i token-baserade appar. I en intervju med Financial Times ska han ha sagt att framtidens stora verksamheter kommer att vara lika beroende av tokens de stora internetföretagen är av nätverk idag.

Explosionsartad utveckling för kryptoinvesteringar 

Det är kryptovalutornas explosionsartade utveckling under pandemin som har drivit på utvecklingen för de stora investeringarna på området. Under årets tre första kvartal så har riskkapitalbolag pumpat in 21 miljarder dollar i över 1100 nya kryptorelaterade verksamheter.

Det innebär att investeringarna ökat fem gånger så mycket jämfört med investeringarna på området året innan. Företaget FTX Trading samlade sammanlagt investeringar på 900 miljoner dollar i juli i år, den största investeringen hittills i något enskilt kryptoföretag.

Sedan sin start 2018 har Paradigms kryptofond samlat in så mycket som 10 miljarder dollar och man har investeringar i över 40 kryptoföretag, däribland Coinbase och FTX Trading.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Billionaire Coinbase founder nabs $2.5 billion for crypto’s biggest venture fund ever [Forbes]

Läs även: Bitcoin har ny uppgradering – öppnar för entreprenörer [Dagens PS]

Läs även: Nya kryptorekord – samlas i gigantiska tillgångar [Dagens PS]