Melania Trump, tidigare presidentfru, satsar på NFT – och ger ut konst med sina ögon målade i vattenfärg.

ANNONS

Förra presidentfrun Melania Trump har varit relativt anonym sedan presidentparet lämnade Vita Huset efter Donald Trumps valförlust mot Joe Biden. 

Melania Trumps ögon som NFT

Men nu är Melania Trump i offentlighetens öga igen – då hon gör en satsning på NFT (non-fungible-tokens), digital konst i blockkedjan. Konstverket ”Melania’s Vision” är gjort av den franske konstnären Marc-Antoine Coulon, och föreställer Melania Trumps ögon, rapporterar CNN.

”Jag är stolt över att tillkännage min nya NFT-satsning, som förkroppsligar min passion för konsten, och kommer att stödja mitt pågående engagemang för barn genom mitt Be Best-initiativ”, skriver den förra presidentfrun i ett inlägg på Twitter.

NFT:n säljs på en egen plattform på MelaniaTrump.com och kostar 1 Solana, motsvarande drygt 1500 kronor. Det kommer också följas upp med fler NFT:er framöver, enligt CNN.

Donald Trump har sågat krypto tidigare

CNN rapporterar också att Melania Trumps drag går stick i stäv med hennes make Donald Trumps syn på kryptovalutor, som han i juli kallade för ”en bluff mot dollarn”. Han sa också i augusti att kryptovalutor är ”potentiellt en katastrof som väntar på att hända”, och att han ”inte har varit ett stort fan.”

Nu låter det dock annorlunda. I ett uttalande till allmänheten från den förre presidentens kontor dagen efter att Melania Trump släppt sin nya NFT ska han ha sagt:

ANNONS
ANNONS

”Grattis till min fru, Melania. Lanseringen av Melanias nya NFT-verksamhet representerar vår amerikanska anda av uppfinningsrikedom, kreativitet och entreprenörskap. Genom att utnyttja blockchain-teknologin kommer MelaniaTrump.com att ge Melanias fans, konstkännare och allmänheten möjligheten att samla sällsynta NFT i begränsad upplaga samtidigt som det gynnar barn i fosterhemsgemenskapen.”

Läs även: Magacoin: Kryptovaluta för Trump-fans [Dagens PS]