Investerarens guide till solana

Uppdaterad: 09 sep. 2021Publicerad: 09 sep. 2021
Solans blockchain lockar investeringar.
Kryptovalutan Solana har rusat med 300 procent på en månad. (Bild:TT)

Solana är kryptovalutan som rusat upp 300 procent i värde den senaste månaden. Den är snabbare och billigare än ethereum och har en blockkedja som gör det lättare att bygga på med NFT:er.

Kryptovalutan solana har bara funnits i ett och ett halvt år, men är världens idag sjunde största. Bara den senaste månaden har den ökat i värde med 300 procent, skriver CNBC.

Värdestegringen tillsammans med ett antal i kryptovärlden kända namn har bidragit till att solana snabbt har nått en viss ryktbarhet.

Nyligen investerade Andreezen Horowitz 300 miljoner dollar i Solana. Andra stora investerare är Polychain Capital som grundades av den tidigare Coinbase-anställde Olaf Carlson-Wee, och Almeda Research, som grundades av kryptoentreprenören Sam Bankman-Fried.

Just nu byggs en hel industri upp kring ethereums blockkedja, som till skillnad från Bitcoin tillåter påbyggnadsfunktioner. Många av de NFT:er som människor handlar med idag är uppbyggda kring ethereum, tillsammans med andra decentraliserade finansiella funktioner, så kallade DeFi:s.

Personer som förespråkar solanas blockkedja istället för ethereums pekar på att den är skalbar och därför snabbare än ethereums. Den är också mycket billigare. För att göra en transaktion i ethereum kan det idag krävas 100 dollar. I Solana kostar transaktioner ungefär 0,00025 dollar.

James Butterfill, investeringsstrateg på Coinshares, säger till CNBC att också större finansiella institutioner börjar lägga märke till Solana av det här skälet.

“Den som studerar data över investeringsflödena ser att solanas totala tillgångar i den sektorn har vuxit från 44 miljoner dollar den senaste veckan, sa Butterfill till CNBC.

“Det indikerar att det har varit en populär satsning för såväl professionella investerare som för lekmän.”

Läs mer:

Investerarens guide till cardano
Finansiering av blockkedjebolag slår rekord

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS