Kryptomarknaden är skakig, ändå växer den. 15 procent av alla amerikaner som tagit emot stimulanspengar under pandemin har investerat i kryptovalutor. Det är uppstickarna som skjuter snabbast i höjden.

ANNONS

När Bloomberg listar de snabbast växande valutorna är det varken Bitcoin eller Ethereum som växer snabbast, utan mindre utmanare. Även om Bitcoin har återhämtat sig i värde och närmar sig vårens nivåer så är det många som väljer att lägga sina investeringar i utmanarna.

1. Cardano är en kryptovaluta som har växt till det dubbla den senaste månaden. Under året har värdet växt sju gånger. Det uppskattas bland annat för att dess blockchain kräver mindre energi än alternativen.

2. BNB/Binance tog på allvar upp tävlingen med Bitcoin och Ether tidigare i år, då BNB blev den tredje högst värderade valutan, BNB fungerar rabatterande för den som använder Binance-plattformen för handel.

3. Ava/Avalanch växte med 300 procent bara under augusti. Valutans konkurrensfördel ska vara snabbhet i transaktionerna och snabbrörligheten i utbytet mellan Ava och andra valutor.

Varför kryptovalutor växer så snabbt just nu är oklart. En del bedömare pekar på inflationen och stimulanserna som ett skäl.
Också andra digitala tillgångar växer, bland annat appar som stöder handel med kryptovaluta. Sammantaget växte växte investeringarna i digitala tillgångar totalt med 57 procent de senaste två månaderna.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Valutorna som kan slå ut dollarn
Bitcoin handlas nu för över 50 000 dollar