Inom ett decennium kommer 1 miljard människor att ha använt eller provat kryptovaluta, vilket i så fall innebär en rejäl ökning från de 200 miljoner människor som hittills testat kryptovaluta. Det sa Brian Armstrong, vd på Coinbase, vid Milken Institute Global Conference på måndagen.

ANNONS

”Min gissning är att om 10 till 20 år kommer kryptoekonomin att stå för en betydande del av BNP,” sa Armstrong vid ett möte med ARK Investment Management LLCs vd Cathie Wood. Det uppger Bloomberg.

Hans uttalande kommer vid en tidpunkt som präglas av turbulens på kryptomarknaderna. Efter att ha nått rekordnivån på nästan 69 000 dollar i november har Bitcoin sjunkit i värde. Världens största kryptovaluta har fallit med cirka 17 procent sedan början av året.

Enad front

Kören av skeptiker har på senare tid höjt sina röster, men Armstrong och Wood, vars bolag ARK Investment Management är en av de största Coinbase-investerarna, har visat upp en enad front. Wood ser möjligheter även på en decentraliserad finansmarknad, ett lätt reglerat hörn av marknaden där människor kan handla, låna ut och låna kryptovaluta direkt, utan mellanhänder som exempelvis banker.

”När det gäller DeFi och nästa generations internet ser vi många finansiella bolag som tappar talanger till krypto, så de måste ta det på allvar, annars kommer de att bli urholkade”, sa Wood.

Långsam reglering

Osäkerhet kring bestämmelserna i USA fortsätter att hindra kryptovalutornas framsteg, enligt Wood. Hon tillägger att en tydlig reglering av kryptovaluta har skett i en mycket långsammare takt än med internet.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt ”har det blivit allt svårare att hitta en sann kryptoskeptiker i Washington D.C.”, sa Armstrong och tillade att cirka drygt hälften av befolkningen i Washington nu är pro-kryptovalutor.

Läs mer: Gibraltar skärper reglerna för kryptoföretag[Dagens PS]