Det största sen Facebook? Så kan det bli när kryptojätten Coinbase ska börsnoteras.

ANNONS

Coinbase Global Inc, som är USA:s största handelsplats för kryptovalutor, har ansökt hos amerikanska SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) om att börsnoteras på Nasdaq.

Det ska ske genom en så kallad direktnotering, där företaget inte plockar inte plockar in något mer kapital i processen. De skulle i så fall bli det första stora företaget att listas på Nasdaq på detta vis. Tidigare har till exempel Spotify använt sig av metoden, men då på New York-börsen, skriver Bloomberg.

Kan värderas upp mot 100 miljarder dollar

Enligt Axios kan värderingen av Coinbase hamna på hisnande 100 miljarder dollar, vilket skulle göra Coinbase till det största techbolaget att börsnoteras sedan Facebook.

Coinbases intäkter mer än dubblerades förra året, samtidigt som bolaget vände till en vinst på 332 miljoner dollar med en omsättning på 1,14 miljarder dollar. 2019 förlorade man 30 miljoner dollar och omsatte 483 miljoner dollar.

Majoriteten av Coinbases intäkter kommer från handeln med kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Kryptojätten Coinbase har också stärkts när Bitcoin har femdubblats i värde sedan i höstas och handlas till ett värde på över 50 000 dollar per Bitcoin.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Forskare: Bitcoin är ingen bubbla – Dagens PS