En pensionsförvaltare i USA vill lägga till kryptovalutor som ett besparingsalternativ för personer som gör avsättningar till pension. Men finansminisstern Janet Yellen är skeptisk.

ANNONS

Finansministern Janet Yellen tycker inte att avsättningar i kryptovaluta är någon bra pensionsförsäkring, skriver Bloomberg.

Det amerikanska arbetsdepartementet har redan signalerat missnöje över planer från den Bostonbaserade förvaltaren Fidelity Investments, som i april aviserade att de kommer att lägga fram en pensionsplan för arbetsplatser som bygger på investeringar i kryptovalutor.

När Yellen fick en fråga om förslaget konstaterade hon att pensionssparande i krypto är ”mycket riskabelt” och inget att rekommendera för en vanlig småsparare.

Janet Yellen: Möjligt att begränsa för kongressen

Yellen konstaterar inte bara att det förhäller sig på det här viset, utan är tydlig med att kongressen har möjlighet att begränsa pensionsplaner med exponering mot krypto.

Exempelvis är det möjligt att hårdare reglera vilka tillgångar som ska finnas med i olika pensionspaket för företag och privatpersoner. Här kan man på ett effektiv påverka med hjälp av reglerna för vilka planer som får undantag från beskattning.

ANNONS
ANNONS

”Jag säger inte att jag rekommenerar det, men för mig låter det rimligt”, säger Yellen.

Läs också:

Janet Yellen varnar fr långvarig inflation [Dagens PS]
Janet Yellen pressar Biden om Kinatullar [Dagens PS]