Svenska Håkan Roos, som tjänade nästan en miljard vid försäljningen av betaltjänsten Izettle, går nu in i norska Synergy Sky. Företaget är en videokonferenstjänst och Roos blir huvudägare. 

ANNONS

Di Digital skriver att Synergy Sky är ett mjukvarubolag som samlar olika videokonferenstjänster under samma plattform.

Håkan Roos investerar 66 miljoner i företaget, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av aktierna.

”Vi syr ihop olika videokonferenslösningar så de fungerar med varandra. Med vår plattform blir det enkelt att boka, delta och analysera data från alla de stora videokonferensverktygen på marknaden”, säger Synergy Skys styrelseordförande Patrik Christiansen i ett pressmeddelande.

Di Digital skriver att videokonferenstjänsten Google Meet den senaste tiden fått tre miljoner nya användare varje dag, som en effekt av coronakrisen.

”Covid-19 är en tragedi för alla, och har belyst hur viktigt det är med digital interaktion. Att nu få möjligheten att investera i ett bolag som är framstående inom videomöten och teknik, med målet att det ska gå helt felfritt utan störningar, känns rätt i tiden”, säger Håkan Roos i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Betalbolaget Izettle såldes 2018 till Paypal och Håkan Roos tjänade genom sitt aktieinnehav i företaget runt 700 miljoner på affären.