Investmentbanken Goldman Sachs investerar 50 miljoner pund i brittiska Starling, en digital bank som sticker ut från mängden då de lyckats gå med vinst.

ANNONS

Goldman Sachs investering i Starling, en brittisk digital bank, är på på 50 miljoner pund, motsvarande 582 miljoner svenska kronor, och kommer efter att det ryktats att konkurrenterna JPMorgan och Barclays velat köpa banken, enligt CNBC.

Starling är enligt CNBC en så kallad ”neobank”, en term som innefattar en mängd fintech-startups som utmanar de traditionella bankerna genom att erbjuda banktjänster utan fysiska bankkontor.

”Starling är en av de ledande och mest innovativa digitala bankerna i Storbritannien, med ett ambitiöst teknikledande ledarskapsteam och tar itu med en djup marknadsmöjlighet”, säger Goldman Sachs vd James Hayward om investeringen.

”Vi är mycket glada över att stödja deras tillväxt med denna investering och tror att företaget har en hållbar långsiktig vinstpotential.”

Starling gjorde nyligen en investeringsrunda som säkrade 272 miljoner pund, motsvarande nästan 3,2 miljarder svenska kronor och värderade företaget till 1,1 miljarder pund, motsvarande 12,8 miljarder svenska kronor. Goldman Sachs investering kommer ovanpå den investeringsrundan.

”Att säkra stödet till en annan global finansiell tungviktare visar styrkan i efterfrågan från investerare och representerar marknadens ytterligare förtroende för Starling”, säger Starlings vd och grundare Anne Boden.

ANNONS
ANNONS

Investeringen måste godkännas av tillsynsmyndigheter innan den blir slutgiltig.

Läs mer: Goldman Sachs: Det här styr börsen