Bankerna måste anpassas och hänga med i den senaste tekniken om de ska överleva inom fintech. Forbes finansexperter ger råd om hur bankerna bör uppgradera sina tjänster.

ANNONS

Banker kommer behöva vara tekniskt innovativa för att hänga med i det snabbt växande fintech, vilket betyder att de måste vara mer decentraliserade och ta till sig nya appar, plattformar och webbaserade finansiella tjänster, enligt en av experterna, Dan Cupkovic på ARGI Financial Group, skriver Forbes.

Banker måste bli bättre på sina mobila tjänster för att hänga med i utvecklingen, anser Ethan Bloch på Digit.

”Kunder letar efter fler funktioner och mer kontroll över sina mobilappar – de vill ha mer tillgång till en banks olika produkter och tjänster inom en gemensam mobilupplevelse”, säger han.

Måste gå snabbare 

Det måste även gå snabbare för kunderna att genomföra transaktioner, som samtidigt måste bli billigare.

”För närvarande är bankavgifter och tidsåtgången helt enkelt ineffektiva. Onlinebanker skapar ett konto på några minuter, men när jag går in på en bankkontor kan det ta två timmar!”, förklarar Leo Kanell på 7 Figures Funding.

Samtidigt måste det gå att få service dygnet runt hos sin bank, anser Tyler Gallagher på Regal Assets.

”Banker måste ha kundservice alla tider på dygnet”, säger han och tillägger att när bankerna stänger en viss tid förhindrar det personer som honom själv att besöka kontoret på grund av sina arbetstider.

”Banker måste kunna betjäna sina kunder under fler timmar på dygnet om de vill konkurrera i morgondagens banksektor.”

ANNONS
ANNONS

Tekniken fungera ihop

Slutligen måste all teknik fungera ihop eftersom fintech är designat för att fungera med andra verktyg och tjänster, och det är viktigt för bankkunderna, menar Eytan Bensoussan på NorthOne Business Banking.

”Bankerna måste tillåta en viss grad av sammanslutning med finansiell programvara som redovisnings- och löneappar.”

Läs även: Forbes: De viktigaste börsintroduktionerna 2022 [Dagens PS]