Dagens PS

Ethereum över 3 000 dollar för första gången

Ethereum och the Merge – framtiden för krypto?
The Merge närmar sig, och Ethereums övergång till proof-of-stake kan bli ett ljus i kryptomörkret.(Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 03 maj 2021Publicerad: 03 maj 2021

Ether, som är den kryptotoken som handlas på ethereums blockchain, gick på måndagen för första gången över 3 000 dollar i värde.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vid lunchtid i Asien var värdet på en ether 3 051,99 dollar. Kryptovalutan är upp mer än 300 procent under året hittills, vilket kan jämföras med bitcoin som är upp 95 procent under året.

Däremot steg bitcoin mer under slutet av 2020, så enligt James Quinn, vd på Q9 Capital, en kryptovalutafirma i Hong Kong, handlar rusningen i ether mycket om att den kommer ikapp bitcoin, skriver CNBC. Han menar att ethereums styrka ligger i “DeFi”, decentraliserad finans, alltså transaktioner utanför de traditionella bankerna där ethereums blockchain är central.

“Till en början leddes rallyt verkligen av bitcoin eftersom många institutionella investerare kom in i sektorn och det är deras naturliga första anlöpshamn. Men eftersom rallyt har mognat under de senaste sex månaderna har du DeFi och mycket DeFi är byggt på etherum”, säger James Quinn till CNBC.

“Ökande DeFi-volymer fortsätter att pressa etherpriserna högre när investerare får förtroende för krypto och ser etherum som en säker andraplatsstillgång”, säger Jehan Chu, chefspartner på riskkapitalföretaget Kenetic Capital i Hongkong.

Läs mer: Nu ska kryptosektorn bli klimatsmart

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS