Ett kryptovalutabråk har uppstått mellan Elon Musk och Ethereum-grundaren Vitalik Buterin, som enligt Musk är ”rädd för doge”. 

ANNONS

I mitten av maj påstod Tesla och SpaceX-vd:n Elon Musk att dogecoin skulle kunna bli den ledande blockkedjan och bli en accepterad form av valuta i världen – om man bara ökade sin blockkedja med 900 procent, så att den går att använda i större skala.

Påståendet föll dock inte i god jord hos Vitalik Buterin, är en av personerna som grundade den näst största kryptovalutan Ethereum. Han skrev i helgen en bloggpost med rubriken ”gränserna för Blockchain-skalbarhet”  där han gick hårt åt Elon Musk.

”Subtila tekniska faktorer”

Han menar att det inte går att skala upp ”utan att leda till extrem centralisering och äventyra de grundläggande egenskaperna som gör en blockchain till vad den är.”

”Det finns viktiga och ganska subtila tekniska faktorer som begränsar blockchain-skalning”, skriver Vitalik Buterin i sin bloggpost.

Svaret: Bild från filmen hajen

Elon Musk svarade på Twitter genom att dela länken till en artikel på kryptovaluta-nyhetsajten Cointelegraph som skriver om Buterins bloggpost, med kommentaren: ”han är rädd för…” med en montagebild på den kända filmaffischen från hajen där ”Jaws” bytts ut till ”Doge”.

Läs mer: Bitcoin kallas för ”boomer-coin” av yngre kryptoinvesterare