Miljardvärderade svenska betallösningsbolaget Trustly ska expandera till Australien och Kanada. För närvarande finns bolaget i Europa, USA och Sydamerika. VD Oscar Berglund säger att expansionen är ett första steg mot att etablera sig i Asien. 

ANNONS

Trustly tillhandahåller bankbetalningar online. Att bolaget lanserar i Australien representerar ett första steg in i Asien och Stillahavsområdet, säger bolaget till Di Digital (obs. sida kräver inloggning).

”Expansion till Australien och Kanada är en milstolpe i våra ambitioner att bygga ett globalt nätverk för nätbanksbetalningar. De är båda stora marknader med stor potential och vi ser redan hög efterfrågan från handlare som letar efter ’open banking’-lösningar och ett bra alternativ till kortbetalningar”, säger Trustlys vd Oscar Berglund till tidningen.

Värderat till 16 miljarder

Trustly grundades 2008 och har cirka 500 medarbetare i Europa samt Syd- och Nordamerika. Företaget är är värderat till 16 miljarder kronor, skriver Di Digital.

På frågan vilka som är företagets konkurrenter svarar Oscar Berglund att de främsta är Mastercard, Visa, American Express och Paypal.

ANNONS
ANNONS

[Dagens PS] Fondjätte bidrar när Trustly passerar miljardvall [Dagens PS]