Amerikanska investmentgiganten Blackrock har köpt in sig i svenska betalföretaget Trustly. Tillsammans med en grupp andra investerare blir Blackrock minoritetsägare. Trustly har ökat sin omsättning kraftigt och passerade förra året 1,4 miljarder i intäkter. 

Andra nya investerare i företaget är Aberdeen Standard Investments, Investment Corporation of Dubai, RSIC. Di Digital skriver att Trustly ökade sin omsättning med 58 procent 2019 och vid bokslutet nådde en siffra på 1,4 miljarder kronor. De presenterar de nya investeringarna i ett pressmeddelande.

BlackRock Private Equity Partners blir tillsammans med ett konsortium av institutionella investerare minoritetsägare i Trustly – den världsledande leverantören av direktbanksbetalningar online. I gruppen av investerare ingår även bland annat Aberdeen Standard Investments, Investment Corporation of Dubai, RSIC och fonder förvaltade av Neuberger Berman. Nordic Capital förblir majoritetsägare.

Genom investeringen breddas Trustlys aktieägarbas och företaget får ytterligare långsiktigt kapital för att accelerera investeringarna i sina produkter, infrastruktur och geografiska expansion. Nordic Capital förvärvade Trustly i mars 2018 med målet att hjälpa verksamheten att växa internationellt.

”På Trustly bygger vi ett globalt nätverk för onlinebetalningar baserat på banköverföringar, som möjliggör för konsumenter att på ett tryggt och enkelt sätt betala direkt från sina bankkonton. Investeringen från BlackRock och våra andra minoritetsägare ger oss möjlighet att snabbare vidareutveckla vår bankbetalningslösning, som är mycket uppskattad av både våra handlare och deras kunder”, säger Oscar Berglund, vd på Trustly.

Fredrik Näslund, delägare i Nordic Capital Advisors kommenterar: ”Att Nordic Capital kan locka till sig ett investerarkonsortium i världsklass är ett bevis på Trustlys stora framgång. Vi välkomnar våra nya partners och medinvesterare och ser fram emot att fortsätta Trustlys framgångsrika resa tillsammans.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svenska Trustly öppnar kontor i Brasilien [Dagens PS]