E-sportbolaget Astralis har anlitat danska neobanken Lunar för att hantera digitala betalningar. Sverige och Danmark är mest e-sportintresserade i Europa, vilket anges som en anledning till samarbetet. 

ANNONS

Samarbetet kommer att utmynna i ett specialutvecklat betalkort, skriver Fintech Futures. Dessutom kommer Lunars app att få en e-sportsektion, där användare kan se intervjuer och information om esport-lag.

”I vårt nya samarbete slår vi samman bankväsendet med nöje och erbjuder en helt ny upplevelse för fansen”, säger Lunars vd Ken Villum Klausen till Fintech Futures.

”Det är ett betydande steg mot att skapa en superapp i finanssektorn och sammanbinda oss med våra användare på nya sätt”, säger han.

Lunar har kontor i alla nordiska länder utom Island och har 150.000 användare.

Inte första liknande samarbetet

Fintech Futures skrev i november om samarbetet mellan österrikiska Paysafe Groups kontantkort och tyska e-sportbolaget G2 Esports.

ANNONS
ANNONS

”Gamers använder mer och mer nya digitala betalmetoder för att öka bekvämligheten och få fler betalningsalternativ och snabbare betalningar”, sa G2 Esports vd Peter Mucha då.

Läs mer: Dansk neobank anlitar Nordea-backad spartjänst [Dagens PS]