Kryptobörsen blockchain.com har stigit i värde med över 18 miljarder kronor – på en månad. Det står klart efter en ny finansieringsrunda. 

ANNONS

Kryptobörsen blockchain.com tar in 300 miljoner dollar och värderas till 5,2 miljarder dollar, motsvarande 44 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DST Global, Lightspeed Venture Partners och VY Capital ledde rundan ihop med andra befintliga delägare.

Ökat med 2,2 miljarder dollar på en månad

Kapitalanskaffningen kommer bara månaden efter att Blockchain.com fyllt på med 120 miljoner dollar till en värdering av 3 miljarder dollar. Det innebär att på bara en månad har företagets värdering stigit med 2,2 miljarder dollar, motsvarande 18,9 miljarder svenska kronor.

Intresset för kryptovalutor har exploderat det senaste året i samband med att de blivit allt mer accepterade hos etablerade investerare. Som en följd har också priset på kryptovalutor skjutit i höjden. Detta gynnar Blockchain som stått för nästan en tredjedel av all världens kryptovalutatransaktioner sedan 2012, enligt CNBC.

”Mycket lönsamt”

”Bolaget är mycket lönsamt inom vart och ett av våra affärsområden”, säger Peter Smith, vd för blockchain.com i ett blogginlägg enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

Blockchain.com har 31 miljoner verifierade klienter i över 200 länder, och har tripplat sin kundbas det senaste året, skriver CNBC vidare.

Läs mer: Kryptojätten Coinbase ska börsnoteras – Dagens PS