Apple kör nu en kopia på konceptet som svenska Klarna har och erbjuder en liknande tjänst, köp nu och betala senare, berättar Bloomberg.

ANNONS

Apple är på väg att lansera den nya tjänsten, köp nu och betala senare, och Goldman Sachs blir finansiär bakom det som på sitt sätt är en kopia på Klarna.

Men det är inte bara svenska betalsuccén Klarna som har anledning att se upp, även Paypal, Affirm och Afterpay har skäl att följa det som händer hos techgiganten Apple.

Så fungerar Apples tjänst

Bankbjässen Goldman Sachs har i två års tid varit samarbetspartner med Apple för kreditkort, dock kräver den nya betaltjänsten inget kreditkortsinnehav, framgår det.

”Tjänsten är för närvarande planerad att fungera enligt följande: När en användare gör ett köp via Apple Pay på sin Apple-enhet kommer användaren att ha möjlighet att betala för det antingen över fyra räntefria betalningar som görs varannan vecka, eller över flera månader”, skriver Bloomberg.

När nyheten om Apples planer på nya tjänsten sipprade ut satte det omedelbart avtryck på aktiemarknaden för Afterpay från Australien och amerikanska Affirm, vars aktier backade med hela 9,6 respektive 10 procent medan Paypal endast föll 0,6 procent.

Läs även: Vd:n för Klarna hånar storbankerna i Sverige [Dagens PS]

Läs mer: Klarna gick som en raket i Q1 [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Klarna högst värderat i Europa [Dagens PS]

Läs vidare: Så stora skulder har Klarnas kunder hos fogden [Dagens PS]