Anna-Lena Wretman har i rollen som vd varit med och byggt upp Getswish, bolaget bakom Swish, från grunden. Efter fyra år lämnar hon nu betalappen för att ta över vd-stolen på fintechbolaget Fundler.

ANNONS

Fundler grundades 2015 och erbjuder en oberoende fondrobot med fyra års förvaltningshistorik och marknadens lägsta förvaltningsavgifter.

”Jag har följt Fundler och vet att företaget har vad som krävs för att göra samma nytta för sparande som Swish gjort för betalningar”, säger Anna-Lena Wretman.

Fokus på produktuveckling

Samtidigt pekar Anna-Lena Wretman på att en fortsatt utveckling med en solid produkt i fokus utgör en nyckelfaktor för Fundler.

”Här är Swish och Fundler väldigt lika. Vi som leder och utvecklar framtidens finansiella verktyg får aldrig göra avkall på varken enkelhet, säkerhet eller innovation.”

Fundlers styrelseordförande Thomas Eriksson uttrycker en stor tillförsikt om Anna-Lena Wretman som ny vd på bolaget.

”Anna-Lena har lett en revolution med Swish. Hon har gedigen erfarenhet av fintechbranschen och en bevisad förmåga att skapa resultat och tillväxt. Det är exakt vad Fundler behöver för att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och nå nya nivåer”, säger Thomas Eriksson.

ANNONS
ANNONS

Utöver vd-rollen på Getswish har Anna-Lena Wretman arbetat med bland annat IT- och affärsutveckling på Swedbank och som rådgivare på Riksbanken.

Läs mer: Kinnevikveteraner satsar på försäkringsutmanare