Investerare som siktar på krypto eller ”meme-aktier” som Gamestop är naiva, menar hedgefondmäklaren David Neuhauser. Han menar att det bästa just nu är att satsa på råvaror som guld och koppar.

Hedgefondmäklaren David Neuhauser, som är investeringschef på den alternativa tillgångsförvaltaren Livermore Partners, varnar i en intervju med CNBC småsparare att blint haka på investeringstrender på marknaderna. Han menar att många missar att ha en balanserad syn på värdepappershandel, och bortser från fundamentala värden, som till exempel att bolagets verksamhet levererar vinst.

”Ett antal av dessa investerare – oavsett om det är i krypto, om det är i aktier, oavsett om det är i meme-aktier som Gamestop – är vanligtvis naiva, de är tidiga investerare, de beräknar inte risken särskilt bra”, säger David Neuhauser till CNBC.

”De hoppar på de här trenderna, och det leder till mycket högre priser och spekulation – men i slutändan spelar fundamentala värden en större roll. Jag tror att det kommer att sluta ganska dåligt”, säger han.

Han tycker i stället att investerare ska satsa på råvarusektorn just nu, då han menar att det är ”en stark säkring mot inflation”. Hans fond satsar på små bolag inom guld, silver, koppar och energi.

”Vi tror att när tidvattnet vänder är det en sektor som kommer att hålla”, säger David Neuhauser till CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Gamestop förklarat – så funkar ”memeaktier”