Håkan Nyberg har utsetts till tillförordnad vd för fintechbolaget Fundler. Bolaget har vuxit i rask takt senaste året och etablerat en stark position på marknaden.

ANNONS

Delägaren och den tidigare Nordnet-vd:n Håkan Nyberg tar över som vd, medan Fundlers medgrundare Ulf Ahrner, som har varit vd sedan starten 2015, kommer snabbare driva företagets kärnprodukt framåt i sin roll som förvaltningschef.

Genom avancerad programmering erbjuder bolaget automatiserad rådgivning. Med hjälp av ett antal frågor får kunden en specialanpassad fondportfölj, anpassad för den individuella investeringshorisonten och risknivån.

Fundler växer snabbt och bolagets styrelse är därför mycket glada att Håkan Nyberg accepterat erbjudandet att som tillförordnad vd fylla behovet av att framöver leda verksamheten strategiskt. Rekryteringsprocessen av en ny ordinarie vd för Fundler är i gång.

Håkan Nyberg har en gedigen branscherfarenhet med över 30 år inom bank- och finanssektorn. Senast kommer Håkan bland annat från IT-bolaget Applicon där han verkat som tillförordnad vd och dessförinnan har han varit vd för nätmäklaren Nordnet, nischbanken Ikano Bank samt kreditkortsutgivaren Entercard. Håkan har även varit en aktiv delägare i Fundler i 1,5 år och känner företaget och produkten väl.

”Fundler ligger helt rätt i tiden. Det är fantastiskt roligt att få komma in i rollen som tillförordnad vd och stötta upp den positiva tillväxtresan. Teamet har redan kommit väldigt långt och Fundler har en unik produkt på marknaden. Det är helt naturligt att i det här skedet dela upp ansvaret för att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt. Jag ser verkligen fram emot att tillfälligt axla rollen som vd på Fundler,” säger Håkan Nyberg i ett pressmeddelande.

Utveckla kärnprodukten

Fundlers medgrundare och förvaltningschef Ulf Ahrner kommer framöver fokusera helt på att utveckla bolagets kärnprodukt.

”Det är en milstolpe som entreprenör att få överlåta ansvaret för verksamheten till någon som är så erfaren inom vårt område som Håkan Nyberg. Som en av grundarna av Fundler är tiden nu mogen att fokusera på den roll som var min ursprungliga affärsidé – att förvalta människors pengar till schyssta villkor,” säger Ulf Ahrner i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

”Mitt fokus kommer vara att leda den fortsatta utvecklingen av vårt erbjudande och förvaltningen av våra portföljer”.

Läs mer: Nästan hälften missar pensionsmålet – med miljoner