Riksdagsledamoten Kent Ekeroth, som tidigare beordrats av Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson att ta en time-out efter den senaste skandalen, döms alltså av Stockholms tingsrätt för ringa misshandel.

Ekeroth har mot sitt nekande befunnits skyldig till brottet, som ägde rum vid entrén till nattklubben Solidaritet vid Stureplan i Stockholm i november förra året sedan SD-ledamoten nekats inträde på krogen för att han ansågs vara för berusad.

Han åläggs nu att betala 60 dagsböter á 640 kronor, totalt 38.400 kronor.

Där utöver ska han betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

”Det är en felaktig dom rakt av. Jag kommer överklaga”, säger Kent Ekeroth till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Hans försvarsadvokat Johan Eriksson utgick från att åtalet mot hans klient skulle ogillas.

”Jag har ju varit på rättegången och har lyssnat på och läst många kommentarer. Den sammanfattande bilden jag hört är att de som lyssnade tyckte det var rätt svårt att känna sig säker på hur det skulle gå. Om man känner så brukar man normalt sett bli frikänd och då tycker jag det finns skäl att överklaga domen”, säger Johan Eriksson till Sveriges Radio där även SD-riksdagsledamoten och gruppledaren Mattias Karlsson kommenterar den fällande domen mot partikamraten Kent Ekeroth:

”Vi får se om den här domen verkligen vinner laga kraft eller inte, men gör den det kan han inte vara företrädare på någon nivå”, säger Mathias Karlsson, enligt SR.

MISSA INTE: Två livvakter skyddar åtalade SD-toppen [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Åkesson, Lämna riksdagen, Ekeroth [DagensPS.se] >