Abba-stjärnan och affärsmannen i öppenhjärtig intervju inför sin 75-årsdag.

Björn Ulvaeus avslöjar sina privata hemligheter i Dagens Nyheter (obs, betalväg – inloggning krävs). Han berättar bland annat om kärleken till Agnetha Fältskog och att de fyra Abba-medlemmarna umgås även nu för tiden.

Blev blixtförälskad i Agnetha

När de träffades senast sa de till varandra, enligt Björn Ulvaeus: ”Vi har ju något väldigt speciellt i det att vi är fyra personer som kan lita på varandra hundra procent”.

Han berättar att banden dem emellan är speciella. Han förklarar också att när han träffade Agnetha Fältskog första gången, det var i ett tv-program, så var det kärlek vid första ögonkastet.

”Hon var ju så himla ung. Flickaktig. Hon blev mycket mer sofistikerad efter ett tag.”

ANNONS
ANNONS

Blev nykter för många år sedan

Han går, berättar han, i samtal med en psykoterapeut varje vecka. Det har han gjort i fem år med fokus på att älska sig själv, vilket han aldrig gjort.

”Det har jag aldrig lärt mig.”

Däremot är han i dag mer förlåtande mot sig själv, berättar han i DN-intervjun där han också talar öppet om att han slutat dricka alkohol. Det är tolv, tretton år sedan han tog beslutet – det bästa han gjort – att överge flaskan.

”Jag hade druckit färdigt. Det påverkade mitt liv för mycket. Ja, jag var alkoholist, eller: det är man, man är nykter alkoholist”, berättar den världsberömda musikern och entreprenören för Dagens Nyheter.

Björn Ulvaeus fyller 75 år om en vecka.